NL | FR

Sociale verkiezingen 2020

 


ga naar de KALENDER

Heropstart van de sociale verkiezingen

 

De periode van 16 tot en met 29 november 2020 is nu vastgelegd als nieuwe periode voor de organisatie van de sociale verkiezingen (dag Y). Alle bedrijven hebben dus de mogelijkheid om hun verdere verkiezingsprocedure opnieuw voor te bereiden. 
 
Dit betekent dat de nieuwe ‘occulte periode’ start vanaf de nieuwe dag X (= 18 tot en met 31 augustus 2020) tot en met de nieuwe dag X+76. 
 
Concreet moet u uiterlijk op uw nieuwe dag X+29 (= 16 tot en met 29 september 2020) de volgende informatie aanplakken: de uitgestelde verkiezingsdatum, de eventueel gewijzigde uurregeling en de nieuwe data die uit de verkiezingsprocedure voortvloeien. Bedrijven die hun verkiezingsdatum of uurregeling nog zouden wensen aan te passen, hebben daartoe dus de mogelijkheid. Veel bedrijven zullen hierbij rekening houden met de vraag of er ook een elektronische stemming zal worden georganiseerd of bijvoorbeeld een stemming per brief. 
 
De tweede stap staat dan gelijk met de aanplakking van de kandidatenlijsten uiterlijk op de nieuwe dag X+40 (= 27 september tot en met 10 oktober 2020).
 

Aarzel niet ons te contacteren indien u vragen heeft: socialelections@claeysengels.be.

Wij kunnen uw onderneming bijstaan voor al uw vragen bij de verschillende stappen van de verkiezingsprocedure, en in geval van betwisting voor de arbeidsrechtbank. Wij kunnen u ook nadien bijstaan voor al uw vragen over de installatie en dagelijkse werking van uw overlegorganen.